Auteur Herman Broers (foto: Dick Vos)AUTEUR
Herman Broers (Burgum, 1970) beleefde als student journalistiek (CAJ/HICO, 1988-1992) het staartje van de hoogtijdagen van academiestad Kampen. Verwonderd over de atypische studentencultuur waarin hij destijds verzeild raakte, schreef hij twintig jaar na dato Blauw Haar, het mirakel van academiestad Kampen. Hij traceerde meer dan 120 betrokkenen van toen, academieoprichters, docenten, beroemde en minder beroemde oud-studenten en noteerde hun herinneringen en reflecties. Vanuit hun perspectief schetst Broers in Blauw Haar de opkomst en ondergang van een studentenstad.

Herman Broers is zelfstandig auteur en biograaf in Kampen. ‘Blauw Haar’ is zijn vierde boek.
Broers studeerde tussen 1988 en 1992 journalistiek in Kampen en Zwolle. Zijn eerste jaar op de Kamper journalistenacademie was het laatste jaar dat de 'CAJ', inmiddels omgedoopt tot HICO, in Kampen gevestigd was. Broers studeerde tevens geschiedenis aan de Vrije Universiteit. Samen met compagnon en oud-jaargenoot in Kampen Wilfried Vonk is Broers eigenaar van mediabedrijf B&Vmedia BV dat jarenlang vanuit Kampen nieuwscorrespondent was in Overijssel en Noord-Gelderland voor de landelijke en regionale media. B&Vmedia legt zich ondermeer toe op het initiëren en begeleiden van bijzondere boek-, research- en uitgeefprojecten.

Van Broers verschenen ook:
Dokter Kolff, kunstenaar in hart en nieren (2011/2003, AERIE Uitgevers, Kampen)
Inventor for Life, the Story of W.J. Kolff, Father of Artificial Organs (2007, B&Vmedia Kampen)
Onrust in de wijngaard, de wording van Windesheim (2007, Waanders
Zwolle)
Het huisje van Bles, columns (2012, AERIE Uitgevers, Kampen)


'Het onderwijs is verzakelijkt, gaat nauwelijks meer om bildung. Dat begon onder Deetman die academiestad Kampen ophief. Terwijl het atypische en kortstondige bestaan van de academies in Kampen in al haar onstuimige krakkemikkigheid nu juist zo'n leuk voorbeeld was van hoe het wellicht óók had gekund.'
- Herman Broers -